actueel blog over relaties en coaching

Echtscheidingen door coronacrisis

‘Eenderde meer echtscheidingen door coronacrisis,’ las ik vanmorgen in het AD. In mijn praktijk merk ik dat er een grote uitdaging in de relatie bij is gekomen. Werkgerelateerde stress, kinderen die niet naar school kunnen en thuis leskrijgen, belangrijke personen in de familie worden ziek en meer uitdagingen. Privégerelateerde stress neemt toe. De coronacrisis waarin we massaal thuis zitten zorgt voor relatiestress, wat kan lijden tot scheidingsaanvragen, maar brengt ook onzekerheid met zich mee bij gescheiden ouders over het nakomen van de regelingen. Goed blijven communiceren met elkaar speelt hierbij een belangrijke rol.

Waarom meer scheidingen door corona?

Het grootste probleem op gebied van relaties en kinderen is het oneens zijn van ouders over de ernst van het coronavirus en de implicaties daarvan. Zo kan de ene ouder de social distancing regels serieuzer nemen dan de ander, wat leidt tot spanning en conflict. De een maakt zich veel meer zorgen en de ander vindt dat hij of zij de situatie opblaast.

De situatie waar we nu inzitten is natuurlijk totaal nieuw. Er is geen handleiding hoe we deze crisis met zijn allen moeten aanpakken. En wanneer de relatie al stroef was of als jullie gescheiden zijn, is dit spanningsveld over de aanpak groter. Overleggen en afstemmen is dan namelijk al een extra moeilijkheidsgraad.

Risico dat je niet authentiek bent

Doordat we nu meer op elkaars lip zitten, komt er een vergrootglas op de problemen die er al waren, omdat we meer tijd hebben om hierbij stil te staan gaat dit juist nu opvallen. Als je net als zoveel mensen in deze moeilijke tijd maken hebt met een disfunctionele werk- of privé relatie, loop je snel het risico dat je niet authentiek bent. Wees eerlijk tegenover jezelf en anderen over wat je voelt en je motiveert.  Wil je hier meer over tips of een vrijblijvend gesprek? Lees dan mijn pagina over relatiecoaching. Wacht niet totdat je naar een echtscheidingsadvocaat moet, dit hoeft niet nodig te zijn als jullie er optijd met elkaar bijzijn. Maak een afspraak voor relatiecoaching. Ik help je graag, dit kan op korte termijn via beeldbellen.

 

Contact